Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi online

Jovanović: Za e-upise treba samo jedna dobra veza, internet veza

Željko Jovanović (1)
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
09.05.2013.
u 08:50

Učenici osmih razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj, od danas će se putem interneta moći prijavljivati u obrazovne programe diljem Hrvatske, a liste prioriteta zaključuju se 26. lipnja.

Najveća prednost e-upisa je što na izuzetno značajan način smanjuju potrebe za dodatnim troškovima roditelja i učenika. To je učinkovit, brz i transparentan način upisa u škole po čemu je Hrvatska, ja mislim, lider u svijetu – kazao je Jovanović danas u Ludbregu gdje je Osnovnoj školi Ludbreg, pustio prvu prijavu u sustav upisa u prvi razred srednje škole putem internet servisa www.upisi.hr.

Na pitanje jesu li se djeci na taj način povećale neke mogućnosti, odnosno mogu li djeca na ovaj način odabrati više škola i više programa, ministar je odgovorio potvrdno.

- Samo se sjetite kako je izgledao upis prošle godine, trčanje od jedne škole do druge, problemi sa papirima i slično. No, sada na ovaj način svaki učenik može izabrati pet škola, deset programa i pratiti kakvo je stanje na tablici i odabrati ono za što u konačnici ima najveći interes i za što je ostvario najveći uspjeh – kazao je Jovanović

Poručio je kako za e-upis nije potrebno imati osobno računalo kod kuće, već samo dobru vezu.

- Za ove upise potrebna je samo jedna veza, a to je dobra internet veza, koju ima svaka škola u Hrvatskoj – zaključio je Jovanović.

Učenici osmih razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj, od danas će se putem interneta moći prijavljivati u obrazovne programe diljem Hrvatske, a liste prioriteta zaključuju se 26. lipnja. Konačna ljestvica poretka bit će gotova 5. srpnja.

>>Od 9. svibnja pred osmašima na webu izbor željene škole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije